o1-08-2023

KRALENDIJK / BONAIRE - De schrijnende verhalen van mensen die zichzelf niet kunnen of durven te zijn.

De intolerantie en non~acceptatie die helaas nog breed gevoeld wordt.

Dit gedicht ....  hart onder de riem!

EQ Bonaire Pride Bonaire Pride Amsterdam Gaykrant COC Nederland Winq.nl Curaçao Pride

Na een leven van depressies en behandelingen, komt Arno in 2021 uit op een laatste doodlopende weg. In samenspraak met zijn echtgenoot Wilco Harbers (1964) kiest hij zijn eigen einde. Hand in hand - en omringd door dierbaren - leggen ze het laatste stuk af zonder ook maar even van elkaars zijde te wijken. Zelfs na de laatste adem, tot op het moment dat Wilco zijn geliefde voor het laatst moet loslaten. Precies zoals Arno het wenste, en Wilco het later formuleert: “tot aan de dood en verder”. Deze dichtbundel is een poëtisch ‘verslag’ van de eerste maanden van ‘verder’ en van elke dag weer ‘Dansen naar de ochtend’. Het tijdstip waarop zowel het gemis als de liefde die hij voelt steevast het hardst bij Wilco binnenkomen. Om vervolgens aan het einde van de dag uit zijn pen te vloeien. Terwijl hij in bed ligt, geeft Wilco al zijn emoties de ruimte, en daar tekent hij ze in stilte stuk voor stuk op. Zo blijft Arno extra dichtbij en gaan ze - al is het zonder Arno fysiek naast zich - toch samen verder.

Hoewel er vaker allerlei kunst ontstaat naar aanleiding van verlies, is hier de rauwe versheid direct gevangen en letterlijk omgezet in woorden. Bijzonder hoe Wilco ons uitnodigt; niet alleen als passieve getuigen maar om daadwerkelijk met hem mee te gaan, mee te voelen wat hij doormaakt. En hoe de woorden die hij kiest, daar ook in slagen. Ons mee laten dansen op zijn maat. Waar hij gedoemd is de leiding te nemen en ons zo te voeren langs verschillende emoties, fasen en uitersten. Van herinneringen aan samen, hun eerste ontmoeting, hun liefde. Naar het afscheid, het verdriet en de leegte. Van het ene moment niet meer kunnen genieten van schoonheid naar het volgende moment waar je je geliefde herkent in alles om je heen. Van intense eenzaamheid tot troost vinden bij vrienden. En van trieste stilte tot feestvreugde, muziek en een harde lach. Precies zoals een dansvoorstelling een verhaal vertelt en kan bestaan uit verschillende ‘hoofdstukken’ met ieder een eigen tempo en sfeer, dansen we met de gedichten (en vaak ook binnen één gedicht) van trage donkere passen naar lichte, vrolijk gekleurde zwierigheid.

Wilco wijst de weg die hij samen met Arno bewandelde op weg naar het onvermijdelijke einde, aan als inspiratiebron voor zijn gedichten. In een interview met de uitgever vertelt hij hoe het schrijven hem zowel energie kostte als kracht gaf. Dat het rouwproces ondanks de intense zwaarte er ook dragelijker van werd. Op zich is het delen van zo’n persoonlijk proces al enorm bewonderenswaardig. Iedereen had het begrepen als hij er vooral geen toeschouwers bij had gewild. Als hij deze meest intieme dans ooit voor zichzelf had gehouden. Met de publicatie ervan spreekt hij de hoop uit dat anderen herkenning en troost halen uit zijn bundel. En dat maakt de buiging die hij verdient voor dit kwetsbare debuut des te dieper. Door zowel te beginnen als te eindigen met een gedicht van Arno’s hand, legt Wilco zijn eigen gedichten als het ware in een innige omhelzing van zijn geliefde. Een gouden omlijsting die ervoor zorgt dat de bundel nog nét iets dieper raakt.

Zoals Wilco al aankondigt in het voorwoord, laat het dichten - net zoals de dans - hem niet meer los. Inmiddels neemt hij ons via zijn social media en website mee in nieuw werk. Dat ongetwijfeld ? leidt tot een vervolgbundel die hopelijk ook voert over zijn gedroomde ‘heuvels van hernieuwd geluk’ die ik hem zo gun.

 

* mesmewritingnl *

02-06-2023

☆ Recensie ☆ Dansen naar de ochtend ☆

Lees: https://www.hebban.nl/.../mesmewritingnl-over-dansen-naar...

15-05-2023 ǀ Samos

KOUMEIKA - Vandaag ben ik vertrokken naar mijn geliefde Samos in Griekenland.

Zeven weken ga ik mezelf terugtrekken om op adem te komen, voor inspiratie en werken aan nieuw materiaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

13-05-2023 ǀ Theater De Kunstmin

DORDRECHT - Vandaag mocht ik, na haar fantastische concert "Van Curacao tot Concertgebouw", mijn dichtbundel "Dansen naar de ochtend" overhandigen aan Tania Kross.

 

06-05-2023 

KRALENDIJK - One of the poems from my collection 'Dancing to the morning' has been translated last week from Dutch into English.

This is not only about translating the words literally, but rather about translating the feeling into words and sentence structures that reflect the essence of the poem.

That's not an easy job. This requires empathy, a great sense of language and creativity.

Matty Stutterheim-Smid en Michiel Van Bokhorst, you have done a beautiful piece of work!

28-04-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

Wat een prachtige recensie van mijn dichtbundel 'Dansen naar de ochtend'.

Geschreven door Sander van Egmond, regisseur van de bijzondere documentaire 'De OE van vroeger' (2022). Voor meer info over deze docu scroll naar eind van deze post.

https://www.wilco-harbers-poetry.com/

Gedichten - Wilco Harbers Uitgeverij Palmslag

~~~

"Lieve Wilco, ik heb je mogen ontmoeten in je prachtige dichtbundel. Het heeft me geraakt. In de aangrijpende context van het verliezen van je geliefde Arno schijnt elk gedicht een ander licht op liefde en verdriet. Het is hyper persoonlijk en dat maakt dat je als lezer mee wordt genomen in jouw wereld maar ook ruimte krijgt om je eigen ervaringen te projecteren op de gedichten. Kortom, erg aangrijpend en enorm bruikbaar. De context van de gedichten is in mijn ogen net zo belangrijk als de gedichten zelf. Dat bedoel ik als persoonlijke en artistieke kracht en niet als een zwaktebod. Je hebt iets bijzonders gemaakt! Een mooie vorm voor rouwverwerking en je ervaringen om te zetten in kunst dat communiceert. Groetjes, Sander."

~~~

'De OE van vroeger'

https://youtu.be/_lzvDB_waC8

Hoe zorg je ervoor dat je als acteur je toeschouwer raakt?

Een documentaire (2022) over de overdracht van taal en spraak in het theater. Met medewerking van Gijs Scholten van Aschat, Joes Brauers, Lindsay Zwaan, Romy Roelofsen, Berbke Hermans, Oene Zwietink.

Makers: Sander van Egmond, Maurice Copier en Maarten Schellekens

 

 

26-04-2023

Wat is ook dit weer ontzettend leuk!

De boekenclub van Lucienne Beentjes heeft zich gebogen over mijn dichtbundel 'Dansen naar de ochtend'.

21-04-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

Een nieuwe #VoorstelVrijdag! Suzanne is onze freelance poëzie-redacteur en corrector. Leer haar kennen

𝟏. 𝐖𝐢𝐞 𝐛𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐭 𝐝𝐨𝐞 𝐣𝐞?“Mijn naam is Suzanne en ik ben freelance poëzie-redacteur en corrector bij Palmslag. Daarnaast heb ik een deeltijdbaan bij een boekhandel én heb ik een eigen bedrijf in kunst, antiek en curiosa. Een mooie combinatie waarin vrijwel al mijn passies samenkomen. Naast dit alles ben ik voorleesvrijwilliger en bemoeder ik drie kinderen. Tussendoor verslind ik boeken.”

𝟐. 𝐖𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐚𝐚𝐥 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐧?"Mijn motivatie haal ik uit de boeken die ik lees, wandelen, musea bezoeken en muziek luisteren. Die laatste helpt mij tijdens het redactieproces. Wanneer ik het gevoel heb dat ik vastloop in het redigeren van een dichtbundel zet ik passende muziek aan en laat mij meevoeren op de klanken van de muziek en de woorden uit het gedicht.”

𝟑. 𝐖𝐞𝐥𝐤 𝐛𝐨𝐞𝐤 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐫𝐚𝐚𝐤𝐭 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦?“Alle boeken die ik tot nu toe heb mogen redigeren en corrigeren waren een feestje en zo nu en dan een mooie uitdaging. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik bij elk boek dat ik onder handen krijg groei. Het boek dat mij het meest heeft geraakt is ‘Dansen naar de Ochtend’. Dit is een bundel waarin auteur Wilco Harbers door middel van gedichten vertelt over het verlies van zijn man.”

 

 

 

20-04-2023

Kralendijk - Vandaag zijn de voorbereidingen gestart voor de realisatie van mijn audioboek.

In de studio van Lamedia Bonaire van Michiel Van Bokhorst zijn de eerste proefopnames gemaakt voor het audioboek van mijn dichtbundel "Dansen naar de ochtend".

Een nieuw hoofdstuk in dit grote avontuur. Wordt vervolgd.

09-04-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

GRONINGEN - Tijd om weer een auteur in het zonnetje te zetten Vandaag is dat niemand minder dan Wilco Harbers!

In 2014 maakte Wilco op Bonaire een rigoureuze carrièreswitch. Hij gaf gehoor aan de innerlijke roep om zich volledig op het creatieve vlak te storten. Toen zijn geliefde in december 2021 overleed, vond Wilco, vanuit een verbondenheid met de pijn, het verdriet, de angst en het gemis, de inspiratie om te schrijven.

En zo geschiedde zijn eerste dichtbundel ‘Dansen naar de ochtend’

Wat is het favoriete boek van Wilco, welke les wil hij meegeven aan andere auteurs (in spe) en op welke plek schrijft Wilco het allerliefst? 

08-04-2023 ǀ Bonaire.nu

KRALENDIJK/ORANJESTAD- Afgelopen week overhandigde Wilco Harbers een exemplaar van zijn dichtbundel ‘Dansen naar de ochtend’ aan sra Astrid Britten, directeur van Biblioteca Nacional Aruba.

De bundel zal worden opgenomen in de collectie van de bibliotheek van Aruba. 

‘Dansen naar de ochtend’ is een bundel met aangrijpende en beeldende gedichten over liefde en rouw. Naar aanleiding van het overlijden van Arno, echtgenoot en geliefde van Wilco Harbers, ontstond deze dichtbundel. Vanuit een verbondenheid met de pijn, het verdriet, de angst en het gemis vond Wilco de inspiratie om te schrijven. Wat volgde was de liefde die haar pad weer vond in een stroom van woorden. Een rivier van zinnen, uitmondend in een zee van poëzie.

03-04-2023 ǀ Stichting Amai ǀ Friese Wouden

☆ AMAI 2023 ☆ AMAI award ☆ De laatste prijs is uitgereikt! ☆ www.amaiaward.nl

Een van de prijzen van de AMAI 2023 is een dichtbundelpakket van Uitgeverij Palmslag. Deze wordt jaarlijks verloot onder alle stemmers op de longlist. Dit jaar is Alie Nicolay gekozen als winnaar en afgelopen vrijdag ontving zij haar prijs.

Het leven bestaat uit toevalligheden. Hierdoor ontstaan de bijzondere verbindingen waar Stichting Amai ook een rol ziet. Wichard de Krijger is namens AMAI Award vroeg opgestaan om af te reizen naar de Friese Wouden. Daar woont Alie.

Een krachtige vrouw die niet schroomt te kiezen voor wat ze wil. Zij volgt haar hart. Ze woont prachtig, in Friesland. Toevallig in de buurt waar @krijgerij zijn carrière ooit begon. Alie heeft niet zo veel met gedichten, maar wel met Gedichten - Wilco Harbers (@wilcogedichten) waarop zij had gestemd. Wilco Harbers stond met een gedicht op de longlist.

Zijn eerste bundel ‘Dansen naar de ochtend' beschrijft een aangrijpend verhaal over liefde, waarbij je zelfs iemand gunt afscheid van het leven te nemen. Wilco neemt je mee in dit proces.

Toevallig is de bundel uitgegeven bij @uitgeverijpalmslag. Toevallig heeft Alie de prachtige illustraties verzorgt (zie de foto’s). Alie heeft dit gedaan op verzoek van Wilco. Zij heeft het proces van Wilco en Arno (de partner van Wilco en beste vriend van Alie) van zeer nabij meegemaakt. Zij was erbij op Bonaire, waar Wilco woont.

Toevallig heeft Wichard de Krijger de bundel mogen recenseren en werd daarbij volledig gegrepen.

https://www.hebban.nl/.../wicharddekrijger-over-dansen...

Het kan dus geen toeval zijn dat juist Alie heeft gewonnen. Dat was het wel volgens de notaris... Het moest kennelijk zo zijn!

Alie, gefeliciteerd namens Stichting Amai en Uitgeverij Palmslag. De hartelijke groeten aan Wilco en bedankt voor het aangename gesprek. Leef het leven uit het hart en voluit. Jij doet het, dapper als je bent!

01-04-2023

ORANJESTAD / ARUBA - Vandaag vonden er op Aruba 2 boekpresentaties plaats van de dichtbundel 'Dansen naar de ochtend'. Allereerst van 11-13 bij Plaza Bookshop en van 14-16 bij DeWit VanDorp Bookstore. Beide bijeenkomsten werden goed bezocht. Uiteraard was de bundel hier te koop en kon het publiek schrijver Wilco Harbers ontmoeten en de bundel laten signeren. 

28-03-2023 ǀ The Bonaire Reporter

11-03-2023 ǀ Facebook

Een greep uit de talloze reacties op mijn dichtbundel 'Dansen naar de ochtend' .... voel me overdonderd en ben dankbaar.

 

11-03-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

Er werd weer een prachtige reactie op mijn dichtbundel 'Dansen naar de Ochtend' op de website van mijn uitgeverij geplaatst. 

07-03-202ǀ Uitgeverij Palmslag

GRONINGEN - Vandaag verschijnt het e-book ‘Dansen naar de ochtend’. De bundel verscheen al eerder als paperback, maar is vanaf vandaag ook te lezen voor digitale boekenliefhebbers.

'Dansen naar de ochtend' is een bundel met aangrijpende en beeldende gedichten over liefde en rouw. Naar aanleiding van het overlijden van Arno, echtgenoot en geliefde van Wilco Harbers, ontstond deze dichtbundel. Vanuit een verbondenheid met de pijn, het verdriet, de angst en het gemis vond Wilco de inspiratie om te schrijven. Wat volgde was de liefde die haar pad weer vond in een stroom van woorden. Een rivier van zinnen, uitmondend in een zee van poëzie.

Lees het e-book exemplaar al voor €7,99. Bestel nu een exemplaar via de website van Uitgeverij Palmslag.


04-03-2023

WILLEMSTAD / CURAÇAO - Vandaag vonden er op Curaçao maar liefst 2 boekpresentaties plaats van de dichtbundel 'Dansen naar de ochtend'. Allereerst van 10-12 bij Mensing's Caminada en van 14-16 bij Bruna Bookstore Zuikertuin Mall. Beide bijeenkomsten werden goed bezocht. Uiteraard was de bundel hier te koop en kon het publiek schrijver Wilco Harbers ontmoeten en de bundel laten signeren. 


25-02-2023

KRALENDIJK / BONAIRE - Ter ere van de Bruna poëzieweek 2023 van 25 februari t/m 4 maart 2023  is de dichtbundel 'Dansen naar de ochtend' opgenomen in de collectie aanbevolen poëziebundels .... mooi!

 


Del Mar Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

25-02-2023

KRALENDIJ/ BONAIRE - Vandaag vond tussen 1 en 2pm een signeersessie plaats bij boekwinkel Del Mar B.V. op Bonaire. Iedereen kon  dichtbundel 'Dansen naar de ochtend' bij de schrijver Wilco Harbers laten signeren. Het was een leuke bijeenkomst.


23-02-2023

KRALENDIJK / BONAIRE - Vanmorgen is het 3e verkooppunt op Bonaire in gebruik genomen. Naast Bruna en Del Mar B.V. gaat Anke's Scissors vanaf vandaag dichtbundel 'Dansen naar de ochtend' verkopen. Dank dank dank.

Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

gedichtenbundel liefde rouw Uitgeverij Palmslag Wilco Harbers dichtbundel gedichten

 

20-02-2023 ǀ Facebook

Oh .... en weer 2 prachtige reacties op mijn dichtbundel 'Dansen naar de Ochtend' op de website van mijn uitgeverij ....

Zo mooi. Zo trots!

liefde rouw gedichten gedichtenbundel Wilco Harbers Recensie Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel

Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

 

 

 

 

 

 

15-02-2023 ǀ Facebook

Nu mijn dichtbundel 'Dansen naar de Ochtend' zijn weg vindt, komen de eerste reacties op de website van mijn uitgeverij binnen ... 

Zo mooi. Zo trots!


 

 

 

11-02-2023 ǀ Facebook

Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

"De gedichten zijn helder, niet gelardeerd met moeilijke woorden, maar geschreven in korte heldere zinnen die de kern weten te raken. Geen opsmuk, recht voor je kanis." ~ Wichard de Krijger

Recensie: https://www.hebban.nl/.../wicharddekrijger-over-dansen...

"Deze krachtige gedichtenbundel kan voor velen een manier zijn om een rouwproces te verzachten."~ Pierre MG Peeters

Recensie: https://www.hebban.nl/.../pierre-mg-peeters-over-dansen...


Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan
Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan

The writer also recited from his work during the encounter. Photo: Wilco Harbers

06-02-2023 ǀ BES-reporter

KRALENDIJK / BONAIRE – On Sunday the book presentation of the collection of poems ‘Dansen naar de Ochtend’ took place in Hospice Kas Flamboyan Bonaire.

With great interest, the first bundles were handed over to the friends club of the writer Wilco Harbers on Bonaire: Jane Dorrestein, Alie Nicolay, Esther van Bokhorst-Beentjes, Michiel Van Bokhorst, Mimi Dongen and Samantha Rosalina from the hospice.

A number of poems from the collection were recited by the author. Afterwards there was the opportunity to buy the bundle and have it signed.

Harbers says he looks back on a successful meeting.


Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw hospice Kas Flamboyan MegaHit FM MHFM

 

 

 

04-02-2023 ǀ Mega FM

KRALENDIJK / BONAIRE - Dat was een mooie uitzending op de radio bij Mega FM - Op De Klippen

Met Mimi Dongen Michiel Van Bokhorst Martijn Hisschemöller en Lisanne.

Gesproken over de open dag van Hospice Kas Flamboyan Bonaire en mijn dichtbundel 'Dansen naar de Ochtend'.

 

Luister het hele interview > MHFM - Op de klippen


Del Mar Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

 

 

03-02-2023 ǀ Del Mar B.V.

Op Bonaire is de dichtbundel 'Dansen naar de Ochtend' van Wilco Harbers nu ook te verkrijgen bij Del Mar B.V. 

Wil je een gesigneerd exemplaar? Kom dan op zaterdag 25 februari tussen 13.00 en 14.00 uur naar de winkel. Daar zal de schrijver aanwezig zijn om te signeren.

Del Mar Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

 

 

 

 

 

03-02-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

GRONINGEN - Vorige week vond de boekpresentatie van 'Dansen naar de ochtend' plaats in De IJsselstroom in Zutphen. Het was een prachtige middag!

De eerste dichtbundel van Wilco Harbers staat vol met aangrijpende en beeldende gedichten over liefde en rouw.


28-01-2023 ǀ De IJsselstroom

ZUTPHEN - Oh ... wat was het magisch, wat was het bijzonder!

De presentatie van mijn dichtbundel "Dansen naar de Ochtend" was een emotionele en superspeciale bijeenkomst met lieve mensen. Wat heb ik genoten. Dankjewel iedereen! Alles is liefde!

Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw Sandy Kandou
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Boekpresentatie IJsselstroom Zutphen Wilco Harbers Bonaire Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

28-01-2023 ǀ De IJsselstroom

ZUTPHEN - Vandaag de grote dag ... presentatie van mijn dichtbundel 'Dansen naar de Ochtend' in Zutphen.

De zenuwen gieren door mijn keel. Maar ik heb er ook zo'n zin in.

Het gaat speciaal worden. Bijzonder. Met hele fijne, lieve mensen om me heen

Een afsluiting ... en een nieuw begin!


 

 

 

 

27-01-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

GRONINGEN - Een bundel met aangrijpende en beeldende gedichten over liefde en rouw. Vandaag verschijnt 'Dansen naar de ochtend', het debuut van Wilco Harbers.

Naar aanleiding van het overlijden van Arno, echtgenoot en geliefde van Wilco Harbers, ontstond deze dichtbundel. Vanuit een verbondenheid met de pijn, het verdriet, de angst en het gemis vond Wilco de inspiratie om te schrijven. Wat volgde was de liefde die haar pad weer vond in een stroom van woorden. Een rivier van zinnen, uitmondend in een zee van poëzie.

Wilco Harbers Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

Wilco Harbers Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw
Wilco Harbers Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw

 

 

 

 

18-01-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

GRONINGEN - Vandaag zijn de persberichten verstuurd ivm het verschijnen van de gedichtenbundel 'Dansen naar de ochtend' van Wilco Harbers op vrijdag 27 januari as.

Pers en recensenten kunnen een recensie-exemplaar opvragen.

Ook zijn de uitnodigingen de deur uitgegaan voor genodigden en pers voor de boekpresentatie in Nederland op zaterdagmiddag 28 januari.


graaggelezen.blogspot.com

 

“Een ware ode aan de liefde.”

“Ik ben diep onder de indruk van je prachtige stijl waarin je met een soepele en gepassioneerde pen verdriet en gemis weet te vertalen naar een monument van innige liefde. Hulde daarvoor.

Als geboren designer geef je de dood een gezicht en maak je van het verleden een levende, warme herinnering.”

- Rik Felderhof


 

07-01-2023 ǀ Uitgeverij Palmslag

GRONINGEN - Herkenning, troost en moed in tijden van verlies, gemis en pijn. Je vindt het allemaal in 'Dansen naar de ochtend', de dichtbundel van Wilco Harbers. Verschijnt op 27 januari!

Deze dichtbundel ontstond naar aanleiding van het overlijden van Arno, echtgenoot en geliefde van Wilco Harbers. Vanuit een verbondenheid met de pijn, het verdriet, de angst en het gemis vond hij de inspiratie om te schrijven. Wat volgde was de liefde die haar pad weer vond in een stroom van woorden. Een rivier van zinnen, uitmondend in een zee van poezië.

Een bundel met aangrijpende en beeldende gedichten over liefde en rouw. Wil je alvast een exemplaar reserveren? Dat kan!

Wilco Harbers Uitgeverij Palmslag Dansen naar de ochtend dichtbundel gedichten gedichtenbundel liefde rouw